17 Aralık 2007 Pazartesi

IE'de Geçmişi Kökten Silmek


Birçoğumuz IE adres çubuğunda beliren bazı adresleri silememekten şikayet eder. Gerçekten de bazı adreslerden Geçmiş Klasörünü silsek de, Tanımlama Bilgilerini sıfırlasak da kurtulamayız. Bu trojan yüzünden oluşan birşey değil. Bu sorunu kökten halletmek için şimdiye kadar dört yol buldum. Bunlardan ilki ve en pratiği:

1-) Başlat/Çalıştır
2-) Regedit yazıp enterlayın (Karşınıza kayıt defteri çıkacak. Devam ediyoruz)
3-) HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / TypedURL 'ye geliyoruz
4-) Sağ bölümde yer alan ve silmek istediğimiz tüm web adreslerini siliyoruz.

Birinci yol burda son buluyor.

Birçoğumuz bu yolla sorununu tam çözemedi; biliyorum.

Diğer çözüm yollarımız güçlü cleaner programlarla olacak. Bunlardan ilki, Ccleaner; kincisi, Sweepi; üçüncüsü, Clear All History

Bu programların kurulumu çok basit. Kurulumun ardından Ccleaner ve Sweepi programları ile istediğiniz her türlü klasör içeriğini silebilirsiniz. Clear All History ile ise Internet Explorer'ın yanı sıra Netscape Navigator, Opera, Firefox gibi tarayıcıların geçmişe yönelik klasörlerini güçlü bir şekilde silebilirsiniz. Bunları sıralamaya sokarsak Clear All History favori programım diyebilirim. Boyutu küçük ama gücü diğerlerine oranlar bir hayli fazla. Ccleaner ve Sweepi ücretsiz programlar (Freeware) olurken Clear All History için 15 günlük deneme sürecinin ardından 19,95$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Tabi o zamana kadar çoktan istenmeyen adresleri silmiş olacaksınız.

Hiç yorum yok: