17 Aralık 2007 Pazartesi

Mahkeme Kararı ile Kapatılan Sitelere Girmek


Özellikle son yıllarda mahkeme kararı ile erişimi kesilen siteler bir hayli arttı. Saat 08:00 'a yaklaşıyorken ve ben hala yatmamışken devamlı ziyaret ettiğiniz ancak mahkeme kararı ile kapatılmış sitelere nasıl erişeceğinizi anlatayım. Elbette illegal sitelere girişi tasvip etmiyorum ancak zaman zaman birkaç çapulcunun ortaya çıkardığı olay yüzünden kapatılan Youtube gibi birçok insanın eğlenmek ve vakit geçirmek için girdiği sitelere erişimin nasıl olacağını göstermek sanırım kötülük olmaz.

Erişim nasıl engelleniyor? Mahkeme kapatılmaya dair karar veriyor, Türk Telekom'a bildiriliyor, Türk Telekom'da kendi DNS (Domain Name Server) kayıtlarında ilgili web adresinin ip karşılığına mahkemenin gerekçeli sayfasını koyuyor ve Türk Telekom'un DNS kayıtlarını kullanan Türk kullanıcılar siteye erişemiyor. Türkiye'de ttnet alt yapısını kullanan her kullanıcı varsayılan (default) DNS olarak Türk Telekom'un isim sunucularını kullanıyor. Eğer yapacağımız birkaç ayarla Türk Telekom dışındaki DNS kayıtlarını kullanırsak erişimi mahkeme kararı ile durdurulmuş sitelere girmemiz hayal olmaz. Şimdi bu ayarları yapalım.

Hedef DNS sunucumuzu değiştirmek. Yani;

1-) Başlat/Bağlan
2-) Hangi bağlantı türünü kullanıyorsak üzerine gelip sağ tıklıyoruz ve Özellikler diyoruz
3-) TCP/IP seçip sağ alttan tekrar Özellikler diyoruz.
4-) Karşımıza çıkan pencere altında DNS ayarlarımızı değişmek için "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini tickliyoruz ve ilk satıra 4.2.2.1 ikinci satıra 4.2.2.2 giriyoruz.
5-) Tamam deyip çıkıyoruz.

Böylece DNS sunucularımızı değiştirmiş olduk. Artık Türk Telekom'un DNS sunucularını kullanmıyoruz ve Türk Telekom'ca erişimi durdurulmuş sitelere giriş yapabiliyoruz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi iş çok güzel

Adsız dedi ki...

Bence bunlara gerek yok. Daha basit bir yöntem web tabanlı proxyler. Hem daha hızlı, hem de devamlı proksi no ları girmak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca çoğu zaman bu yöntem msn gibi uygulamalarda bağlantı problemlerine yol açıyor. Google'da aratınca bir sürüçıkıyor. Bunlardan bir tanesini örnek vereyim deneyin: gizlibak .com ---> http://gizlibak.com

Adsız dedi ki...

proxyler bazen çok yavaş oluyolar. ayrıca hangi bilgisayarın güvenli olduğu da malum çünkü giden gelen tüm veriler loglanabilir. anonymous bile olsa girilen tüm şifreler ordan geçiyor